sábado, 19 de marzo de 2016

GastroFestas

No ADN galego vai inserto un código que nos manda santificar as festas. Gastronómicas por suposto.
Temos un algo que nos leva a examinar a conciencia o almanaque festeiro para non faltar a ningunha que se nos tercie cercana. Pasamos de puntiñas a contrición polas ausencias a edicións anteriores e confesámonos ferventes do santoral enteiriño.
E cando imos participamos activamente achegándonos ata o altar para recibir a comunión. Con devoción por suposto.

Foto: Parroquiana do polbo do gran sabor.
(Feira do Viño de Chantada 2016)

4 comentarios:

  1. Non me esquezo de Pepes e Pepas neste día, que -ineludiblemente- algún ben cercano que me cadra. Que lles teñann boa festa, que de seguro o merecen.
    Tampouco dos pais me podo esquecer. Festa rachada para eles!

    ResponderEliminar
  2. Pois festa para ti tamén polo que che toca de pai.
    O que non me presta é o da música aboubante cando estás a comer tranquilamente.

    ResponderEliminar
  3. Estou contigo. E así santificamos o noso padal. Moi bo.
    bicos chousa.

    ResponderEliminar
  4. feliciades atrasadas para Xosés e pais!

    O peor das festas gastronómicas e a multitude: nin que non comeran en todo o ano, carallo.

    ResponderEliminar

Comenta o que queiras, pero con respecto: